Bewindplus Friesland
Altijd inzicht in uw situatie
Budgetbeheer

Budgetbeheer

Budgetbeheer Basis
Soms zijn mensen niet meer in staat hun eigen financiën te regelen, bijvoorbeeld door ouderdom, psychische problemen, verslaving of wanneer de schulden niet meer beheersbaar zijn. Dit kan tot gevolg hebben dat het beter is hulp in te roepen om de financiële zaken te regelen. Dezelfde taken worden uitgevoerd als bij Inkomensbeheer met als aanvulling: het maken van reserveringen en incidentele betalingen.

Budgetbeheer Plus
Bij budgetbeheer Plus worden niet alleen uw inkomen, maar ook alle overige opbrengsten gestort op de beheerrekening, zoals toeslagen, belasting teruggave enz. en worden alle lasten betaald via de beheerrekening. Op een leefgeldrekening wordt wekelijks een bedrag gestort, waarvan de eerste levensbehoeften kunnen worden aangeschaft. Met name voedsel, kleding en eventuele reiskosten.

Werkwijze
Wanneer u kiest voor BewindPlus, zullen wij met u een inventarisatie maken welke vorm van budgetbeheer op uw situatie het beste van toepassing is. U machtigt via ondertekening van een volmacht BewindPlus voor het uitvoeren van alle voorkomende financiële werkzaamheden als budgetbeheerder en voor het openen van een beheerrekening en/of leefgeldrekening.

BewindPlus Friesland is aangesloten bij en lid van:
Branchevereniging Horus
Stichting FTI
Copyright 2024: BewindPlus Friesland Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl